LYDOPPTAK AVSLØRER SANNHETEN I VARSLINGSAK

Tidlig i våres ble jeg hasteinnkalt til møte med ledelsen i bedriften jeg jobbet. Fordi jeg hadde varslet toppen om hva som skjedde der.

Siden de på toppen ikke trodde på meg ga de ledelsen ansvar om å rydde opp.

Noe som ikke er helt enkelt når de er ulvene i fåreklær og jeg en stakkars høne alene i ett bur.

For jeg kunne ikke regne med støtte av noen ansatte/kollegaer. Jeg sto helt alene i dette, ja jeg hadde fra før noe bevis og noen som var villig til å vitne via advokat anonymt. Dette viser hvor redde de ansatte er.

Så jeg satt i møte lite forbredt fordi jeg kunne ikke legge frem mine bevis der. Jeg kunne heller ikke henge ut andre ansatte som følte seg dårlig behandlet uten dems tilatelse, slikt gjør jeg bare ikke.

Jeg vil spille med rene ærlige kort. Det kommer man lengst med.

Advokaten min hadde ikke mulighet til å stille i dette møtet. Så jeg troppet opp alene. Men jeg ante på magefølelsen at dette ikke ville bli lett. Slike ledere er usikre. De stiller sjelden alene, så jeg endte opp i ett møte med 4 imot meg.

Nå har det seg slik at verneombud og tilltsvalgt er vanlig på slike møter. Og de skal og sette seg inn i saken fra begge parter. Noe som ikke var gjort. Jeg valgte å ikke kontakte de på noe som helst tidspunkt på min vei mot ledelsen. For ingen ansatte ville turt gå imot sjefen. Jeg ville ikke kommet noen vei.

Men at sjefen hadde snakket med de på forhånd var det ikke tvil om. Det kom ikke ett ord som var til fordel for meg. Så tydelig at de ikke visste hva slags oppgave de har tatt på seg gjennom å være tillitsvalgt og verneombud.

Før møtet som jeg hadde veldig dårlig følelse før jeg gikk i tenkte jeg at jeg tar lydopptak av møtet. Jeg satte den på i bilen, la den på bordet da jeg kom inn.

Jeg var ikke høy i hatten, med den mobilen på bordet. Men hadde jeg noe valg? De vrenger å vrir på alle sannheter hele tiden. Nå kunne jeg selv høre på opptaket for egen del for å gå tilbake å høre.

Jeg har hatt en del tanker rundt lydopptaket .. om jeg skal gå til media med det eller ikke. Jeg har ikke bestemt meg. Men jeg har det i tankene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg