MODER JORD FORBYR BRENNING I HAGEN AV HAGEAVFALL

I dag tenkte jeg å ta litt hagearbeid tidlig på dagen. Jeg pleier aldri å brenne hageavfall pga

1. Fordi det ikke er bra for moder jord

2.jeg pleier kjøre klipperen over og mose alt så det detter nedi plen som gjødsel.

3.jeg liker ikke brenne i noe som er tørt som kan spre ild raskt.

I dag fikk jeg da en fiks ide om å først tenne på en haug kvister fra noen stauder. Noen er grove og jeg kan ikke kjøre klipperen over. Så lur som jeg var tente jeg på en liten haug. Dette gikk vel og bra. Men så skulle jeg tenne på litt av det høye gresset ved thujaene bak huset. Bare ta litt og sto og passet på. Det var så mye rundt thujaen så jeg lot det dra seg litt inntil. Men da var brannen løs!! Hele thujaen sto i brann! Og jeg så gresset vidre brente seg bortover, skal sies at det ikke er langt fra skogen. Panikken bredte seg.. jeg løp alt jeg kunne inn med digre gummistøveler kastet jeg ut bøtta av skapet og plasserte den under springen. My good!! Den ble aldri full så jeg orket ikke vente mer enn til halvfullt.. jeg løp alt jeg kunne til brannen og tryna like før thujaen så mobilen skvatt ut og bøtta for avgårde og vannet var borte.

Jeg løp alt jeg kunne inn igjen og ropte på datteren av full hals mens jeg løp til stoppekrana til utekranen. Der nede dro jeg glass pakket inn ut av hyller for jeg kunne for svarte ikke huske hvor den forbanna krana var henne!! Jo da jaggu hadde jeg ikke kjøpt spelt mel i Sverige og som jeg dro ut i full fart så melet skvatt.. jeg fant den tilslutt og løp og skrek samtidig til min sovende datter at jeg trenger hjelp!!!! Av full hals! Jeg hadde ikke tid til å gå inn på soverommet liksom. Jeg merker at det ikke kommer vann ut av krana da min datter endelig kommer og jeg roper at hun må ned og sette på krana. Som jeg trodde var av og som var på, men jeg skrudde av.. endelig kom vannet og jeg løp til slangen.. da sto dattern bak meg og sa: mamma brannen har slukket.. hva var farlig liksom ?? Det brant bare i thujaen ?? Tilogmed brannen i alt det tørre gresset var nesten borte.. så sto jeg der med blodsmak i kjeften og hjertet i halsen.. brannen var avbrutt.. en stk thuja hadde blitt til kull.

jeg så mobilen min lå slengt på plenen.. buksa full av gjørme fra en sklitur på plenen. En datter bak meg som hadde hundre tanker i hodet mens jeg skrek av full hals.. hun tenkte har hun kappet av seg armen? Er det en drapsmann i huset? Eller er hun forbanna fordi jeg ikke har hørt det er frokost.. ha ha da måtte jeg le, jeg har aldri ropt slik for frokost..

Føler selv jeg er rimelig god på å jobbe under press. Men det er i vante situasjoner : )). Jo klarte å gjøre det jeg visste skulle til, men det gikk på tryne: )).

Altså folkens jeg skal aldri gjøre dette igjen og vet da søren hvorfor jeg gjorde det. For å få vekk litt tørt gress.. : / Aldri igjen: )). Det er ikke bra for noe.

2 kommentarer
  1. Dette hørtes veldig lite hyggelig ut! Tørt gress er best å bare la være. Jeg tørr ikke elde ting hvis det ikke er i tønne eller med vannslangen i hånda med vannet på… Heldigvis så gikk det jo bra for deg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg