FORTSATT SLIK AT MANGE IKKE SNAKKER OM SMERTEN DE HAR INNI SEG

Jeg tror nok mange mennesker er langt mer åpne nå enn da jeg var ung. Men fortsatt lider mennesker i stillhet. Det er en slags skam forbundet med lidelse. Du er liksom klassifisert som "syk" hvis du har en smerte i deg.

Det er alltid en grunn for smerten. Det er ikke svake mennesker som lider, tvert imot. Det er ofte mennesker som har tålt motgang fra de kom til jorden. Smerten hoper seg opp. Begeret renner over. De ser ofte ikke utveien ut av gjørma de er satt i. Og ofte er det gjørma som gjør at man ikke ser veien helt klart.

Jeg får ikke sagt det ofte nok. Det er sunt og lette på trykket. For det er når vi holder ting inni oss at trykket tilslutt eksploderer.

Men det er ikke alltid lett å dele smerten. Alt avhenger av hvorfor smerten er der. Redselen for å fortelle, redselen for å slippe det ut når man har gjemt dette så lenge. Det ligger mange redsler og skam rundt dette.

Overgrep er noe man ofte ikke klarer å snakke om. Jeg vet selv at jeg gjemte dette så godt inni meg at det tilslutt måtte ut. Jeg latet som fra jeg var liten at det ikke hadde skjedd. Alt lå som en sort tung vond klump inni meg. Det lå mye redseler rundt det, mye skam og skyldfølelse.

Det var godt å lette på trykket selv om jeg ikke husket alt da. Dette hadde vært en stor smerte i meg i alle år.

Tenkte jeg skulle lage en video om dette eller en direktesendt sending. For overgrep opplever mange. Jeg tror at det hjelper at vi er åpne om det. Jeg kan fortelle min vei hvordan jeg kom meg vidre fra det.

Det er mye vi drar med oss av smerte som enten andre påfører oss eller opplevelser ellers.

Snakk med noen du stoler på og som forstår deg, det er viktig når man først vil ha noe ut.

Jeg har tro på psykologer, men jeg har og tro på en god venn som kan forstå og lytte. Eller begge deler som terapi for å slippe ut det vonde.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg