ORD SOM ENNÅ IKKE ER SAGT

Det er opplevelser i min fortid som ennå ikke er i lyset. Ord som er stumme .. som ikke har klart å komme ut. Opplevelser som jeg har fortrengt så godt. Flashbacks som gjør at jeg husker.. sår i min sjel. Ja jeg er lykkeligere enn noen gang, men mye gammelt skylles også ut.

En dag skal ordene sies. Når jeg er klar for det. Jeg er lei av stummende mørke og hemmelighold. Av løgner og usannheter.. lei av masker og av fasader som ikke bør opprettholdes. Sannheten skal flyte, ikke bare for meg, men for hver en krok i verden. Bare slik kan vi unngå at mennesker opplever vanskelige liv, vanskelige hverdager .. liv som betraktes gjennom et vindu. Liv som ikke leves, liv som holdes tilbake.

Nei du ser kanskje ikke at din kollega sliter, men har du stoppet opp for å se? For å se hva hennes øyne forteller deg? Er sannheten at hun er som det smilet hun gir deg hver dag? Eller kan du kjenne hennes smerte bak smilet? Ingen vet hva som foregår bak de 4 vegger i hennes hjem. Hva hun opplever hver dag. For utad ser alt perfekt ut. Og det er slik hun og sier at det er. Men kan du kjenne sannheten gjennom hennes ord? Hva er sant?

Stille tårer og stille rop om hjelp. Daglige angstanfall pga vonde opplevelser. De fleste mennesker fortrenger vonde opplevelser .. fordi det er en måte og overleve på. Man blir traumatisert etter årevis med vold av forskjellige slag. For du tror kanskje vold kun er og slå? Nei vold er og psykisk vold, økonomisk vold fordi noen styrer deg med penger. Det er mange typer vold. Og etter mange år med div vold går det under mishandling.

Det er på tide og se sine medmennesker. Mange rundt deg trenger og bli sett. Man må nerme seg forsiktig og vise at du er til og stole på. For disse menneskene er livredde for å si sannheten. De er redde for å ikke bli trodd. Fordi fasaden er så blank utenfor.

Vær tålmodig og vær der for de du forstår lever i en vanskelig livsituasjon. Bruk tid på å vise at du vil være der og at personen kan stole på deg. For det disse menneskene trenger er noen som vil tro på det de opplever.

Det finnes også krisesenter rundt om i landet som gjør en formidabel innsats for mennesker i slike situasjoner. Det er og et stort skritt og ta og flykte dit. Men der får du hjelp til å bli hørt og trodd. Derfra hjelper de deg videre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg