MANGE KVINNER OPPLEVER VOLD DAGLIG

Mange kvinner opplever vold i hjemmet daglig eller ofte. Men også menn opplever dette. Dette er svært skjult vold. Den synes ikke utad. Hvilke tegn kan man se på den som opplever dette?

Dette er svært vanskelig siden de som opplever dette lever I en truet situasjon. De er livredde for å avsløre hva de lever i. Også for ikke bli trodd.

Mange opplever og bli tatt kvelertak på og truet hvis de ikke gjør som den andre part sier. Vanlig med slag og spark i tilegg. Alt for å få makt over personen.

ORD fra en kvinne som har opplevd vold bak 4 vegger: som lyn fra klar himmel kom raseriet. Plutselig ble jeg slept etter gulvet og inn på soverommet hvor jeg ble tatt kvelertak på. Truet med at jeg måtte gjøre som han sier. Det strammet mer og mer rundt halsen.. et vilt blikk.. øyne så sorte som et helvete. Jeg kjente jeg ble mer og mer borte. Jeg tenkte at det er over nå, livet er over. Armene mine gjorde ikke motstand lenger, de var slappe. Jeg ble borte .. jeg husker ikke mer. Våknet i fosterstilling .. jeg lever enda. Vet ikke hvor lenge jeg sov.. dagen etter var alt vanlig.. opplevelsen ble lagt bort. Som samlet i en skuff med smerter.

Slike opplevelser opplever mange kvinner nesten daglig. Dette er traumatisk for et menneskes sinn.

Hva kan vi rundt gjøre for å oppdage dette? Stoppe dette?

Dette engasjerer meg! Som et punkt i TA MIN HÅND prosjektet jeg driver.

Hva kan vi medmennesker gjøre for å stoppe slikt?

Hvordan går man frem for å hjelpe disse?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg