ØVERSTE LEDELSE BETYR ALT

Gjennom mitt 46 årige liv har jeg vært gjennom noen ledere. Jeg har vært lenge på hver arbeidsplass. Ca rundt 9-10 år på hvert sted.

Som dere vet har ikke mitt liv vært noen dans på roser, mer en dans på tornene. Men det er ikke dit jeg vil. Jeg vil fortelle dere hvor mye en leder som styrer bedriften betyr.

Jeg fikk for 11-12 år siden( jeg husker ikke eksakt tiden) jobb i en bedrift, en bedrift som drev import av økologisk mat. Men og allergi produkter.

En bedrift som søkte en kantinemedarbeider. Det sto i annonsen: søker selvstendig og dyktig kantinemedarbeider. Bare den teksten skremte vettet av meg. Jeg var nedtrykket, levde ikke noe bra liv innenfor de 4 vegger.

Jeg dro på intervju. Jeg var livredd.. men bare det å gå inn døren gjorde meg glad. Jeg hørte latter som runget i bygget. Jeg fikk jobben på flekken. Jeg svevde.. jeg svevde høyt.

Jeg ble verdsatt, jeg ble stolt på, jeg fikk frie hender. Jeg fikk mulighet til å utvikle meg. Og jeg utviklet meg mer enn noen gang dette livet. Jeg fikk skryt, jeg ble hedret for min innsats til åpen dag. Det var som å komme til himmelriket. Jeg vokste .. jeg forsto jeg var bedre enn noen prøvde få meg til å tro jeg var. Det var her min reise mot å finne meg selv startet.

Den beste lederen jeg har opplevd Thomas.R.von Werden! Ikke alle har lederegenskaper. Men han ledet fra hjertet.

Den dagen han gikk ut av bedriften fordi han solgte slukket lyset. Det var det som skjedde rett og slett. Jeg kjente det i hele meg.. og i samme suget sluttet mange.

Det ble mørkere og mørkere. Hverdagen ble tyngre og tyngre. Mer og mer ubalanse blandt ansatte. Frustrasjon og mye sykdom.

Kjøkkenet bedriftens hjerte. Jeg orket ikke se flere ansatte som slet seg gjennom dette. Det tok på meg. Ikke nok med det ble jeg og utsatt for nedtrykking og trakassering fordi de ville ha meg ut. Jeg ville ikke være med på den skuta mange ansatte ble med på fordi de ikke turte annet enn og mene det samme som øverste ledelse.

Min ferd gjennom dette firmaet hadde gjort noe med meg. Jeg ville stå opp for meg selv og andre som slet i firmaet. Jeg valgte og bli en varsler. Ingen ville bli med på reisen mot sannhet og rettferdighet. Redsel .. de er redde.

Reisen min har lært meg og trosse redsel. Selv om jeg nesten ble korsfestet fordi jeg ikke ville gi meg i kampen. De ville skremme meg til taushet.

Ingen skal noen gang mer ha kontroll på meg. Jeg er ikke taus fordi noen vil skremme meg til taushet. Jeg vil være meg!

Jeg gjør ikke ting fordi andre sier det. Jeg hopper ikke fordi du sier hopp!

Alle burde vi opplevd en Thomas ledelse. En leder som ga deg frihet. Som ikke plukket på deg og klaget på småting. Men som berømmet ansatte for det bra de gjorde. Det var slik jeg opplevde han. Den mannen gjorde noe med meg. Han fikk meg til å våkne fra en dvale. Det var her evnene mine våknet igjen også.

Takk Thomas for den du er og hva du lærte meg. Den reisen gjennom din ledelse lærte meg hva en ledelse bør være.

Jeg kjenner enda hvor vondt det var da du gikk ut av bedriften. Men jeg forstår også at du ville endre vei. Du lærte meg så mye. Jeg savnet ditt lys i alt mørke.

——————————————————————————

Alle er ikke egnede ledere. En leders viktige egenskap er og lede fra hjertet, respektere andre mennesker og ikke ha et ønske om å kontrollere de.

Som Petter Stordalen sa: stol på de ansatte, det gir mer avkastining.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg