AV JORD ER DU KOMMET, TIL JORD SKAL DU BLI

Døden og mystikken rundt døden. Døden en del av livet. Døden er ingen slutt på alt egentlig, døden er og vende hjem igjen til sjelens hvilested. Og å atter vende tilbake igjen når sjelen er klar for nytt liv.

Sjelen lever evig, vår fysiske kropp lever ikke evig. Den blir sliten og vil ikke mer tilslutt. Et fint sammensatt system vi har til låns. Og som blir slitt ut og vi legger den fra oss.

Mange har meninger om døden. Jeg har også det.. og jo lenger jeg går på min vei jo lenger kommer jeg vekk fra det tradisjonelle begravelses styret.

Jeg vil ikke begraves i en kiste, jeg vil kremeres og strøs i skogen, ved havet eller sjøen. Hvis dette er mulig. Det er steder som betyr mye for meg.

Hvorfor skal det være et sted man er begravet? Med Stein og det hele? Sjelen finner ikke fred slik andre siden har lært meg det hvis den ikke kremeres. Sjelen vil stadig vende tilbake til graven.

Jeg kan ikke forklare det, men for meg føles det faktisk helt feil og begraves slik.

Ikke vil jeg ha triste salmer heller.. jeg vil heller at det spilles slik musikk jeg elsker.. kan man ikke heller gjøre det lysere.. server champis og tapas og spill glad musikk. Jeg elsker tapas og jeg elsker sprudlevann. Slik vil jeg minnes..

Selvsagt er det trist og miste de man er glad i. Men det er og en naturlig del av livet..

Alle får gjøre det slik de ønsker. Men jeg kommer lenger og lenger fra dette gamle opplegget.

Vi må følge tiden.. tradisjoner er det faktisk mulig og endre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg