DYR ER VIKTIG FOR MEG

Dyr har alltid hatt en stor betydning i mitt liv. Da jeg var liten var katter mine beste venner. Som jeg betrodde meg til. Som jeg kunne snakke med alt om. Som alltid var der og som brydde seg om hvordan jeg hadde det.

Dyr er undervurdert av mange. Men dyr er mye dypere enn mange mennesker. De hestene jeg var hos i dag har jeg besøkt mye før. Den ene ville ikke komme til meg, mens den andre viste tydelig glede da jeg kom. Jeg kjente raskt gjennom hesten at dette var fordi hun var fornermet. Jeg koblet meg på henne og spurte henne hvorfor hun ikke kom frem til meg og hilste.. jeg kom ikke i går sa hun, du visste vi var her. Jeg forklarte henne grunnen. Da forsto hun .. og hun kom.

Vi gråt litt sammen, fordi ting har endret seg. Om noe som bare er mellom oss. Jeg blir så sterkt bundet til dyr, de er så ærlige, de er til å stole på. De er så hengivne og avhengige av oss mennesker. De fortjener og bli behandlet godt, at de får den kjærligheten de trenger. Og bli behandlet med respekt.

Jeg orker ikke se dyr lide, det gjør vondt langt inn i sjela mi. Som i fjor når jeg kjente inni meg at noe hadde skjedd med en hest jeg besøkte.

Jeg skulle ha en samtale med en katt, men det gikk ikke. Jeg følte noe var galt med denne hesten. Jeg måtte bare legge fra meg kattetimen. Jeg reiste avgårde dit denne hesten pleide stå. Jeg trodde ikke mine egne øyne.. den lå på bakken ved gjerdet. Mye skjedde oppi hodet mitt, jeg trodde den bare hadde falt om. Så jeg tenkte livredding. Men strupen var kuttet ab når jeg kom ut av bilen. Avlivet på stedet. Jeg kjente energien.. uroen, redselen og de redde vrinskene i hodet da jeg bøyde meg for å kjenne på han. Han var fortsatt varm. Akkurat skjedd.. jeg gråt.. jeg gråt som om jeg Eide hesten, noe jeg ikke gjorde. Men dette var så forferdelig å se.. jeg hadde blitt så glad i han. Jeg strøk han og fortalte han hvor mye han betydde for meg. Et groteskt syn.

Jeg dro derfra i tårer og i sinne. Hvem gjør slikt mot hesten sin? Finnes det ikke mer human måte og gjøre dette på? Jeg dro til sjøen og satt og gråt og gråt.. det gjorde uendelig vondt. Jeg var så opptatt av smerten jeg hadde i hjertet mitt at jeg la ikke merke til at denne hesten kom fra andre siden og ville ha kontakt med meg. Han fortalte meg at det var til det beste. Han var gammel og ville ikke på slakteriet. Jeg har det bra nå Line. Han fulgte etter meg.. Line opp med hodet! Jeg har det bra. Og ja det hjalp, men det opprivende synet av denne vakre hesten gjorde vondt.

Han fortsatte i følge meg en tid etterpå. Nå har jeg ikke sett han på lenge. Han var en vakker sjel. Jeg husker jeg holdt rundt han .. jeg kjente han manglet at noen viste han kjærlighet og sa det til han. For aldri har jeg sett en hest grått så underleppa skalv. Men det gjorde han. Jeg ga han kjærlighet og fortalte han hvor vakker han var.

Skaffer du deg dyr så må du og sørge for at de er en del av ditt liv. Et levende vesen som et famillemedlem. Som trenger deg, som trenger og bli vist kjærlighet og omtanke. Eller kan du la være og skaffe deg et dyr.

Det er min mening. Mange skaffer seg dyr fordi de er søte. Men så oppdager de hvor mye arbeid det er og dyrene blir mer eller mindre overlatt til seg selv.

Når man skaffer seg dyr får man først gå noen runder med seg selv. Er jeg hjemme nok? Har jeg tid nok, har jeg tålmodighet nok til å forstå dyret?

Noen dyr lever lenge, de vil koste en del, de tar mye av din tid. Tenk deg om før du skaffer deg et dyr som en hest. Eller en hund for den saks skyld. Noen hunder har adferd som krever tålmodighet og at du forstår. Dyr er som mennesker, de er forskjellige.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg