TA MIN HÅND prosjektet Fokus voldutsatte

De lever i daglig angst. Vet aldri når det klikker for voldutøveren.. små ting kan velte et helt lass. Beskyldinger som er ubegrunnede. Som om de leter etter en grunn for å slå og voldta. For å få ut opparbeidet aggresjon. Som handler ofte om helt andre personer enn de det går ut over.

Mange voldutøvere har blitt forgrepet på, slått og banket selv. De har ofte hatt barndommer som har vært et helvete. De har blitt manipulert og mishandlet.. de fører arven videre dessverre, mange av de. Ikke alle gjør det selv om de opplever dette. Men noen…

Det er likevel ingen unnskylding for å mishandle og misbruke andre.

Stille rop om hjelp.. en smerte som verker fra topp til tå. Angsten som brer seg i brystet. Redsel som blir en vane. Masker som skjuler alt det vonde. Et skuespill mot verden utad. Alt virket så flott og så lykkelig.

(Dere er jo så harmoniske og lykkelige! Du har en så flott mann.. han er så hjelpsom. Han står på og er så hyggelig og snill)

Slik virker det utad. Men sannheten er en helt annen innenfor de 4 vegger.

Sminke som skjuler blåmerker. Kvalt nesten til døde flere ganger.

Barn som er livredde, men redder sin mor fra døden gang på gang.

Barn som lever i en evig angst. De er redde for sin mor, de vil ikke sove borte, de må passe på. De finner ikke ro ute av huset. De vet ikke hva far kan finne på alene med mor.

Barna blir forgrepet på. Voldutøveren er og pedofil, liket barn. Han ble selv forgrepet på som barn. Misbrukt av sin mor til godt oppi voksen alder.

Overgep som ikke tar slutt. En sirkel som ikke slutter. En sirkel som bør brytes.

Alle som havner i nettet til disse personer blir brukt og misbrukt på flere måter.

De vet de gjør noe som ikke er riktig. For alt blir skjult for omverden omhyggelig. Utad er familien en familie som ses på som hyggelige, men også troverdige.

Hvis du stopper opp så skurrer noe.

Det er ikke lett å komme ut av. I noen tilfeller er det flere personer som styrer. Feks hvis du havner i nettet til en familie. Dvs du møter en kjæreste. Alt viser seg og være helt flott utad. Etter en stund starter din kjæreste styre deg med hard hånd, voldtar deg og slår deg. Han har makten. Han har opplevd det samme av sin mor og far.. ham forstår ikke hvor galt det er selv om de vet at det er galt på et vis. Han ble og er fortsatt misbrukt av sine foreldre, han fører bare dette videre. Han har det vondt., det er mye opparbeidet frustrasjon og sinne.

Du som blir kjæreste med han havner i et stort mørkt nett. På et vis er du nå i nettet til ikke bare din kjæreste, men og familien hans. Du blir nå styrt og manipulert fra mange kanter.

Du er en empat og har antagelig flere som styrer deg, bla noen famille medlemmer fra din familie.

Det og komme seg ut ab dette skaper storm. De mister kontrollen og vet ikke hva du vet, derfor starter de med og sverte deg fra alle kanter. For å beskytte seg selv. Du står nå i en mektig storm. Du blir prøvd stoppet fra alle de som vil holde sannheten inne. Men vit at du er tøff som i det hele tatt klarte komme deg ut av denne sirkelen med psykopater og mishandlere.

Dette er en sannhet som skjer mer enn vi tror. Det florerer med overgep og vold overalt, mer enn du tror. Ja du syns sikkert de ser hyggelige ut .. men skurrer noe?? Ikke lett og avsløre, men det er mulig..

Skal samfunnet endre seg må sannheten ut og vi må se hverandre og hjelpe hverandre.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg