ÆRLIGHET OG ÅPENHET VARER LENGST

Jeg har kjent på å bli dømt for min åpenhet og ærlighet. Det er mye i dagens samfunn som er hysj, hysj!

Det kan man ikke snakke om, nei man må pakke de inn, helst i hundre lag med silke så ingen forstår bæra av hva det egentlig dreier seg om.

Jeg er skitt lei alt som er innpakka. Pakk det opp for pokker. Rene ord for penga. Samfunnet vil ikke endre seg hvis vi holder på slik. Hundrevis av tabu områder.

Mennesker som sitter i voldelige forhold som ikke våger si det. Mange tar sitt liv og alle tror hun slet med psyken, ja ikke rart man blir ustabil i en slik situasjon. Jeg tror det skjer mye, at noen tar livet sitt i slike situasjoner. Og det blir bare kalt at hun slet med seg selv. Eller ingen vet hvorfor det skjedde. Men det er jo en grunn for det. Noen drev henne til det.

Et tøfft liv og holde en fasade blank og samtidig stå oppreist og late som livet er fantastisk. Når sannheten er helt noe annet.

Jeg har blitt dømt for mitt innlegg på Finn. Der jeg skrev: søker bolig straks eller jeg må bo i bilen.

Det var sannheten.. derfor skrev jeg det. Det handlet og om at jeg ville det skulle føles riktig eller det var greit og bo i bilen noen dager for å vente på det rette.

Jeg er ikke dum, jeg visste godt jeg ville få oppmerksomhet. Den oppmerksomheten jeg ville ha var mye valg av steder og bo. Jeg visste jentene mine hadde tak over hodet, de er begge voksne. Jeg hadde ikke gjort dette hvis jeg utsatte de for noe. Jeg har lært jentene mine at de kan få til akkurat det de vil hvis de vil det nok. At de må våge og hoppe for å endre livet sitt. Jeg føler heller jeg har vært et forbilde enn at jeg har ødelagt noe.

Hva med og lære barna og være ærlige? Tåler de ikke det? Du kan ha akkurat den mening du vil om dette. Men jeg er opptatt av å ha oppdratt mine jenter til å være ærlige og si ting som det er.

Jeg syns ofte voksne skjuler for mye for sine barn. Her kommer det jo Ann på alder og tema. Men jeg er for å være ærlig mot mine barn. Selvsagt har jeg ikke fortalt de groteske ting da de var barn . Det handler jo om å forklare uten å skremme og uten og lyve.. barn fanger opp mye mer enn vi tror.. er barna små .. forklar de på en forenklet måte de kan forstå. De vil godta det.

Ærlighet varer lengst. All denne innpakningen er jeg mektig lei. Alle fasader og masker. Jeg er den jeg er.. ferdig med det.

Ærlighet skremmer mange, fordi dagens samfunn er så innpakket. Vær ærlig, lær deg og si hva du mener på en respektfull måte.

  1. Så bra skrevet – jeg likte spesielt godt den siste setningen som du skrev – vær ærlig på en respektfull måte
   Stor klem 💕🌸
   – Solveig –

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg