ER HIMMELEN ET STED PÅ JORDEN?

Himmelen .. siste stoppested? Stedet vi reiser til for siste gang dette livet, livets endestasjon. Sorg som sitter i hjerte etter de vi har mistet. Vi føler de er borte for evig, men det er de ikke. De bivåner oss som fra en orkesterplass i det vakreste konserthus. Konserthuset har de vakreste hvite Hellas inspirerte søyler. Hvite bommullskyer som en ramme rundt.

De går ved vår side der vi lever våre hektiske liv hvor vi ofte glemt hva som virkelig betyr noe i livet.

De vi har hatt kjær er med oss på vår reise videre til vi igjen møtes når vi dør. De er alltid der selv om du ikke ser de eller kan føle de.

De ser dine tapre tårer som renner ned ditt kinn. Din kamp for livet, det vonde du var igjennom de ikke fikk med seg da de levde. Fordi de stoppet ikke opp for å se hva som rørte seg bak dine smilende øyne. Ditt sprudlende levende vesen som skjulte mengder av smerte.

Da de kom over til andre siden får de se ditt liv fra baksiden. De får kjenne din smerte og dine lidelser. Noe som er tungt og vite, men samtidig er livet annerledes på andre siden. De vet du valgte den læringen. Og nå har de muligheten til å støtte deg der du går dine skritt videre i ditt liv.

Himmelen er et liv med fantasi og en kjærlighet du bare kan drømme om. Du skaper din egen verden. Ditt eget rike..slike omgivelser du trives i.

Himmelen er et hvilested for din sjel. Når din sjel har reist så trenger den rens og hvile før den igjen skal gå videre.

Sjeler som har levd sine liv med smerte og erfart alt en sjel bør gå gjennom for å ha utviklet seg nok til å ha blitt den reneste sjel du kan tenke deg .. blir forhøyet til opphøyde mestere. De trenger ikke lenger inkarnere til jorden for å lære.

Himmelen et sted med engler i alle fasonger som spiller trompet og ønsker velkommen. Engler som svever rundt og har forskjellige oppgaver. Budbringere, voktere og krigere. Vi lever side om side med himmelens hemmeligheter.

Gud eller energien Gud om du vil, vi er alle en bit av den energien. Vi er alle fra samme opphav,fra samme kilde. Vi er alle ett!

Mange er redd det ukjente, det vi ikke kan kontrollere. Vi mennesker må lære oss at vi ikke trenger ha kontroll på alt, ha mer bredt syn på livet. Alt som finnes kan ikke tas på. Er ei heller fysiskt.

NÅR VINDEN HVISKER

Fra jeg var liten har vinden hvisket meg i øret. Jeg bare tenkte ikke over det. Eller hørte den ikke så klart som jeg gjør nå.

Evnene mine har utviklet seg steg for steg de siste årene. Og stegene har gått raskt. Klarere og klarere har vinden hvisket meg beskjeder i øret.

Vinden forteller meg alt og har svarene jeg trenger. Vinden holder meg oppe når jeg har falt. Når livet gikk meg imot.

Vinden forteller meg hva jeg bør gjøre, mine oppgaver. Men og sannheten om verden. Sannheten som ligger skjult.

Mange frykter sannheten. Men sannheten er det reneste som finnes.

Kan du høre vinden suse der ute på havet? Hvis du lytter kan du høre verdens skjulte sannheter. Sannheter ingen lytter til lenger. Sannheten viser vei. Sannheten styrer skuta riktig vei.

Det river i skuta på et stormfullt hav. Det gjelder å holde seg fast når det stormer som verst. Der ute finnes sannheten i hver dråpe av bølgene som slår mot baugen.

Du kan klamre deg til masta og håpe stormen stilner like raskt som den kom. Så du kan puste ut og kjenne solen varme ditt kinn.Blikk stille åpent hav.. ingenting kan måle seg med det.

Skuta er på riktig kurs.

MANGE KVINNER OPPLEVER VOLD DAGLIG

Mange kvinner opplever vold i hjemmet daglig eller ofte. Men også menn opplever dette. Dette er svært skjult vold. Den synes ikke utad. Hvilke tegn kan man se på den som opplever dette?

Dette er svært vanskelig siden de som opplever dette lever I en truet situasjon. De er livredde for å avsløre hva de lever i. Også for ikke bli trodd.

Mange opplever og bli tatt kvelertak på og truet hvis de ikke gjør som den andre part sier. Vanlig med slag og spark i tilegg. Alt for å få makt over personen.

ORD fra en kvinne som har opplevd vold bak 4 vegger: som lyn fra klar himmel kom raseriet. Plutselig ble jeg slept etter gulvet og inn på soverommet hvor jeg ble tatt kvelertak på. Truet med at jeg måtte gjøre som han sier. Det strammet mer og mer rundt halsen.. et vilt blikk.. øyne så sorte som et helvete. Jeg kjente jeg ble mer og mer borte. Jeg tenkte at det er over nå, livet er over. Armene mine gjorde ikke motstand lenger, de var slappe. Jeg ble borte .. jeg husker ikke mer. Våknet i fosterstilling .. jeg lever enda. Vet ikke hvor lenge jeg sov.. dagen etter var alt vanlig.. opplevelsen ble lagt bort. Som samlet i en skuff med smerter.

Slike opplevelser opplever mange kvinner nesten daglig. Dette er traumatisk for et menneskes sinn.

Hva kan vi rundt gjøre for å oppdage dette? Stoppe dette?

Dette engasjerer meg! Som et punkt i TA MIN HÅND prosjektet jeg driver.

Hva kan vi medmennesker gjøre for å stoppe slikt?

Hvordan går man frem for å hjelpe disse?

DEN SOM INTET VÅGER INTET VINNER!

Den som intet våger intet vinner! Dette har blitt mine ord og det tett til brystet.

For jeg hadde ikke vært der jeg er nå i dag hvis jeg ikke trosset redsler.

Jeg skal ikke skrive om min vanskelige vei, det har dere lest en del om. Selv om det fortsatt er ord og opplevelser som ikke er delt. De får ligge der enn så lenge, en dag kommer min bok ut får jeg håpe. En bok om mitt liv fra A til Å. En ærlig bok om mitt liv. Jeg drømmer om at den blir gitt ut en dag hvertfall.

En bok som handler om å våge. Våge være seg selv, og for å være seg selv må man trosse redsler. Ikke bare har jeg evner som folk har delte meninger om, men alt jeg har vært gjennom i livet som enda ikke er i lyset .. alt jeg har måttet trosse av redsler for å komme dit jeg er i dag.

Jeg vil vise deg der ute at ved å trosse redsler og hoppe ut i der ukjente vil endre livet ditt. Nå har vi alle mennesker forskjellig vei. Det kan være så enkelt som at du er forelsket i den fineste dama du har sett. Men du våger ikke ta kontakt.. eller spørre henne om hun vil bli ned deg ut. Skal du la sjansen gå fra deg fordi du ikke våger?

Hva er det verste som kan skje? At hun sier nei? Ok la oss si hun sier nei.. livet ditt er ikke over av den grunn. Da var det bare ikke riktig. Men du er sannelig et skritt vidre på din vei med å våge.

Redsel stopper mange mennesker fra å leve slik de ønsker. Generelt redsel som ikke er engang påført av noen andre.

Vi blir sterkere av å trosse redsler!

Kanskje sitter du i et forhold som ikke gjør deg godt. Du er redd for å avslutte.. bli alene. Mennesker er ikke skapt for å være totalt alene. Derfor frykter vi det. Men blir du helt alene? Tross redsler ved å skape deg et nytt nettverk. Våg å leve, våg og starte på nytt. Ikke noe er så trist som å leve i et destruktiv forhold. Se positivt på det, nå har du mulighet til å skape noe nytt og enda bedre for deg!

Eller har du mennesker rundt deg som du føler dra deg ned? Våg og sette grenser! Våg og si at nok er nok! Mennesker som drar deg ned tar enormt mye energi. Ingen kan bestemme hvem du setter ned foten for eller ikke. Hvem du skal ha i livet ditt eller ikke. Du styrer ditt liv, din skute og retningen den skal.

Våg og velge veier som andre ikke tar hvis det er rett for deg. Våg å høre at andre ikke er enig i ditt valg. Stå i det som er rett for deg! Våg å styre skuta alene!

DEN SOM INTET VÅGER INTET VINNER

Det er kjedelig å sitte der å se tilbake og angre på at man ikke våget. Ved å våge utvikler du deg enormt. Du vil kjenne en styrke du kanskje ikke ante du hadde.

Kanskje er det en jobb du ønsket deg som du ikke har våget søke på. Du er redd du ikke er god nok. Hopp i det! Send en søknad.. kanskje får du avslag. Er dette jobben du drømmer om? Gi deg ikke, ikke gi opp hvis du kjenner dette er rett.

Hvilken arbeidsgiver vil vel ikke ha en ansatt som ikke gir seg! Det viser at dette er riktig for deg og at du slettes ikke gir deg.

Selv er det en jobb jeg har søkt på flere ganger. Jeg sendte video av meg selv siste gangen. Jeg tenkte at de får da se meg, hvem jeg er. Og mulig jeg skiller meg utifra mengden. Jeg føler meg ikke som noen i mengden. Ikke for at jeg er noe bedre. Men det er slik jeg har følt meg hele livet.

Våg kjære deg! Ikke la livet passere og sov over dine drømmer!

SPYKOPATENS MANGE ANSIKTER

Psykopaten har mange ansikter. De fleste er sjarmerende, tiltrekkende, uskyldig utseende.. de aller fleste fremstår som det motsatte av sannheten. De er opptatt av og opprettholde fasaden.

De har ofte mange svin på skogen og skjule. En psykopat har en sinnslidelse. En lidelse som ikke lar seg behandle slik jeg har lært av andre siden og har lest om. Lidelsen er medfødt og andre siden har lært meg at dette er tunge mønster som går i arv i genrasjoner.

Ansiktene de har er mange. De later ofte som de er offer når noen konfronterer de med sannheten. De snur historien til at de er antastet for noe de ikke har gjort.. gjør seg til offer. De er mestere til å få mennesker til å tro på deres løgner.

Psykopater er de som oftest er voldtektsmenn, pedofile, voldelige og utøvere av psykisk vold. Og andre typer vold.

De klarer ikke styre seg selv, er sterkt sjalue og har ingen kontroll på sin oppførsel innenfor husets fire vegger. Men de klarer ta seg sammen og fremstå som de edleste personer utad. De er ofte hjelpsomme .. snakker som om de er de snilleste mennesker. Men sannheten er at de lyver på seg hvite engle vinger. De kan late som de er imot pedofili og andre voldshandlinger.. men sannheten er at de bare gjør alt for å skjule at de selv er slik.

Psykopatens liv består av løgner. Alt handler om egen vinning. De er og veldig sexfikserte og har stor sexualdrift.

En psykopat er ikke i kontakt med sine egne følelser. Tvert imot så er de slettes ikke seg selv og lytter ikke til sitt indre. De vil ikke lytte til sine følelser .. de løper ifra de.

Den empatiske delen er fraværende. De ser ikke sine medmennesker. Men kan late som for å fremstå som noe de ikke er.

Psykopaten er ofte besatt av å beholde sin partner. Den partneren den har klart å kontrollere. I hodet til psykopaten så er det slik at de eier den de kontrollerer. Og miste kontrollen over den eller de som blir styrt gjør at psykopaten kommer i sterk ubalanse. Han har ikke kontroll lenger. Er og redd for at sannheten skal komme ut fordi han ikke lenger har 100% kontroll.

Psykopaten bruker enormt med energi på å kontrollere i alle retninger. De sliter seg selv ut. Mange blir så ustabile at de går ut og inn av en psykose. Kjennetegner er at de snakker om mye rart. Får mye rare ideer. Sannheten er at de er tikkende bomber. De er besatt av å forfølge og kontrollere den de alltid har kontrollert.

Spillet er ofte 100% skjult. Spillet kan og slå sprekker når psykopaten blir mer ustabil når han mister kontrollen.

En psykopat tar friheten til mennesker, de vet hvilke knapper de skal trykke på for å trykke deg ned. De bruker og ofte rå makt eller vold for å utøve makt.

Mange kvinner opplever kvelertak, voldtekt og slag og spark daglig.

Mange lever i slike forhold i årevis. Det er vanskelig å komme ut. Det er mye redsel som ligger over de.

Hva kan du gjøre for å hjelpe et menneske som sitter i et slikt forhold? Har du mistanke om vold i forhold i nære relasjoner?

Kanskje sanser du at noe ikke er som det skal? Oppfører barna seg annerledes? Er din venninde lite ute? Trekker seg unna sosiale lag? Oppholder seg mest hjemme? Har hun blåmerker og bortforklare?

Legg merke til unormal adferd hos de.

Dette er ikke enkelt og oppdage. Fordi fasaden er så plettfri. Men det finnes tegn som avslører at sannheten er en annen bak de 4 vegger.

Jeg tenker at vi må bry oss mer, at det vil virke prevantivt mot at slikt skjer i mange hjem.

Rekk ut din HÅND til noen som roper om hjelp i det stille. Vær tålmodig og ta det skritt for skritt. For ingen forteller slikt hvis de ikke stoler 100% på deg. Disse offrene er livredde for ikke bli trodd.

Du der ute som opplever vold i hjemmet. Det er verdt og bryte ut. Det finnes krisesenter rundt om i Norge. Finn ditt nermeste krisesenter. Legg en plan for hvordan du kan flykte når den andre part ikke er hjemme.

Krisesenteret vil støtte deg, hjelpe deg på mange måter videre. Lytte til deg, der tar du stilling til om du vil anmelde det du har levd i. De skaffer advokat osv. Du vil føle deg trygg på krisesenteret og det er viktig i den fasen når du har klart å bryte ut.

Husk at det aldri er din feil og din skyld at noen behandler deg slik. Det er ikke normal adferd. Det lager traumer og sår i sjelen.

Jeg driver prosjektet TA MIN HÅND

Skriv gjerne til meg hvis du vil snakke med meg og trenger styrke til å klare flykte til et krisesenter.

NÅR FASADEN SPREKKER

Fasader kan opprettholdes lenge. Mange mennesker forstår og sanser at bak fasaden finnes det et stummende mørke.

Et mørke som gjør livet vanskelig, en frihet som ikke lenger finnes. Hendelser som er brent inn i sjelen .. bak fasaden er det ikke noe liv. Ingen griper inn, Ingen gjør noe.. ingen våger strekke ut en HÅND.

Ja du ser tilsynelatende et lykkelig liv utad. Men det er ikke sannheten. Sannheten er angst, uro, stress, kvalme og sykdom fordi man lever i et fengsel uten synlige gitter.

Fasaden er blank.. skinnende blank som om den blir pusset med den mykeste edleste pusseklut. Du kan speile deg i fasaden.. det er et lys i fasaden.. men lyset er falskt. For lyset er slukket bak fasaden.

Stummende mørke, ord som ikke sies. En stillhet som kan høres og føles.

Tårer som triller.. så mye som kan fylle et helt hav.

Angsten som brer seg, et hode som er fylt med tanker om hvordan livet kunne vært. Et såret hjerte, en smerte som river i kropp og sjel. Ben så tunge som bly.. de orker ikke gå flere skritt alene.

Rop om hjelp som ikke høres.. stille rop, høye rop ..

drømmen om hva livet egentlig er, drømmer som holdes fast.

Hva er livet? Et indre kompass som forteller at livet ikke skal leves slik. En kamp for å komme ut.

Redsel som brer seg, en skjelve som ikke gir seg.

Livet og døden.. hva er valget? Døden for å slippe den evige smerten? For å slippe kjenne på alt det vonde som bølger gjennom sinnet som en evig dans som aldri tar slutt.

En flukt fra livet, kjørende på fire hjul land og strand. Vekk fra angsten og redselen.

Sittende ved stranden og drømme om et annet liv. Ved stranden ser ingen tårene, fortvilelsen, redselen, sårheten og smerten. Smerten som gjør så vondt at det verker fra topp til tå.

En flukt til et sted for å få hjelp. For en HÅND som er etterlengtet.

Et ansikt hvor maskene faller. Virkeligheten blir enda mer virkelig. Sannheten som blir klarere og tydeligere ettersom dagene går. Flasbacks fra fortiden, mye sannhet som er fortrengt. For overlevelse .. for å oppretteholde en blank fasade.

Redsel.. som renner av i strie strømmer. Som lag som er lagt på. For å skjule sannheten. HENDER som strekkes ut av ukjente mennesker som vil hjelpe. En renselse av mørke skygger fra fortiden.

Forståelse og bli trodd er viktig. For livet videre.

Selvbebreidelse er naturlig.. fordi det er en vane og ta all skyld.

Et liv som snur, en ny sjanse.. et liv som ikke lenger trenger balansere for å opprettholde fasader. Lyset skinner igjen etter uendelig mange år i stummende mørke.

Ærlighet, sannhet og rettferdighet er livet. Gitter som raste ned. Det handler om å våge .. trosse redsler for å komme videre. Den som intet VÅGER intet vinner.

Vinne over skyggen som ville styre livet. Over smerten som tok over livet. Finne den innerste kampviljen når du trodde alt var over.

Et lys som skinner, frihet og lykke. Det kan ikke beskrives når man har levd i skyggen nesten hele livet. En blomst har sprunget ut i full blomst.

Aldri skal blomsten la seg tråkke på igjen.

Fasader vil alltid sprekke tilslutt. Sannheten vil alltid seire uansett.

Vi er i en tid på jorden der sannheten skal flomme. Vi er i en tid hvor vi skal bry oss mer om hverandre. Se hverandre mer og hjelpe hverandre. Da slipper mennesker lide unødig.

Jeg ønsker vise mennesker at vi må rekke ut HÅNDEN til våre medmennesker. Det skal ofte lite til for å endre noe i et menneskes liv.

LIVETS FERD I SKYGGEN

Livet starter med farger.. bladet som henger på trærne slipper tak når tiden er inne for å fly sin vei.

Bladet flyr med sine vakre farger og stråler i all sin prakt. På sin ferd hvor vinden tar bladet rundt om til nye opplevelser og ny lærdom.

Noe fanger bladet sin favn, men bladet er ikke klar for å bli fanget. Bladet vil reise mer og oppdage nye deler av livet. Bladet er selvstendig og vil leve. Bladet blir fanget i en skygge.. en skygge som den ikke kommer ut av.

En ferd som gir bladet mye sår i sjelen. En reise som gjør at bladet visner tilslutt.. fargene blir svake og svinner vekk. Bladet kjemper for sine farger og sitt liv. Bladet vil leve, vil puste og fly igjen.

Bladet blir knust gang på gang.. i de minste biter du kan tenke deg. Det er nesten umulig å samle bitene igjen.

Bladet blir liggende .. tenker at ferden er over for denne gang. Bladet har ingen farger lenger .. det er grått.. som i skyggen den lever. Hver celle har gitt opp..

Bladet har blitt tråkket så mye på at det gir opp. Kampen for livet har vart for lenge. Det finnes ikke hverken kraft eller mot til å kjempe mer.

En dag tar vinden tak i bladet.. bladet våkner til liv. Vinden hvisker bladet at det finnes mer og leve for. Den siste styrke, det aller siste mot og krefter settes inn for å komme seg videre.

Bladet lar vinden ta tak og kommet seg ut av skyggen. Bladet seiler avgårde og rister av seg all motgang og alt mørke som har tråkket på bladet.

Sakte men sikkert får bladet igjen farger.. bladet landet et sted som er tryggt. Får troen på livet igjen. Retter fokus på sine drømmer og mål.

Bladet stråler, bladet puster, bladet lever som det aldri før har gjort. Endelig vet bladet at livet uten skyggen er fantstisk.. aldri skal bladet la noen styre livet igjen. Livet skal leves på egne premisser og ikke andres.

Endelig er livet lyst.. lykke og glede.

VOLDEKT SKJER DER DU MINST TROR

Du trodde kanskje voldtekter skjedde mest på russetreff eller i mørke gater i Oslo? Nei mange kvinner opplever voldtekt tilogmed i forhold og ekteskap. Det er ikke slik at det er noe lettere og bedre. Nei det er et stort overgrep mot et annet menneske.

Voldtekter som skjer kanskje daglig eller ofte er traumatisk. Det gjør noe med et menneskes sinn. Kropp og sjel får traumer med seg på veien.

Mennesker er mestere på å fortrenge vonde hendelser for å klare hverdagen. Men de ligger der lagret som en tung stor Stein i dems indre. En Stein som veier flere tonn. Den er ikke lett å bære med seg.

Hvorfor voldtar mennesker? En sinnslidelse .. de eier ikke respekt for andre mennesker. Igjen er vi innom psykopaten. Psykopaten som tar styring over et annet menneskes liv. Psykopaten eier sine offer.

En sinnslidelse som ikke lar seg behandle visstnok.

Psykopater er ofte sexfikserte og har mye fokus på sex. De lar seg drive av lystene og ikke av sunn fornuft. De ser ikke klart hva de driver med, men samtidig vet de at de gjør noe skammelig feil. For de gjør alt for å skjule det de har gjort. I forhold har de makt over den andre part. Trykker de godt ned så de vet hvor de har de for å holde sannheten skjult.

Du tror kanskje det er bare å løpe ut av et slikt forhold eller ekteskap? Men det er det slettes ikke. Det ligger mye redsel over offeret. Offeret vet ikke hvor den har psykopaten siden humøret veksler mye. Offeret våger ofte og ikke se hele sannheten i et slikt forhold. Og igjen når man lever i slike forhold så fortrenger man det for å holde seg oppe.

Det er når man kommer seg ut at sannheten vil komme for fullt.

Ingen har rett til å behandle andre mennesker slik. Det er et stort overtramp over et menneskes liv. Som følger med de på livets vei.

Du som har opplevd dette, snakk om dine opplevelser.. om og om igjen. Få de ut.. bare slik kan de skylles ut av systemet. Det blir lettere å gå videre.

Det finnes krisesenter rundt om i Norge som kan hjelpe deg ut av et slikt forhold. Be om hjelp ut! Det er ikke et verdig liv og leve slik.

ORD SOM ENNÅ IKKE ER SAGT

Det er opplevelser i min fortid som ennå ikke er i lyset. Ord som er stumme .. som ikke har klart å komme ut. Opplevelser som jeg har fortrengt så godt. Flashbacks som gjør at jeg husker.. sår i min sjel. Ja jeg er lykkeligere enn noen gang, men mye gammelt skylles også ut.

En dag skal ordene sies. Når jeg er klar for det. Jeg er lei av stummende mørke og hemmelighold. Av løgner og usannheter.. lei av masker og av fasader som ikke bør opprettholdes. Sannheten skal flyte, ikke bare for meg, men for hver en krok i verden. Bare slik kan vi unngå at mennesker opplever vanskelige liv, vanskelige hverdager .. liv som betraktes gjennom et vindu. Liv som ikke leves, liv som holdes tilbake.

Nei du ser kanskje ikke at din kollega sliter, men har du stoppet opp for å se? For å se hva hennes øyne forteller deg? Er sannheten at hun er som det smilet hun gir deg hver dag? Eller kan du kjenne hennes smerte bak smilet? Ingen vet hva som foregår bak de 4 vegger i hennes hjem. Hva hun opplever hver dag. For utad ser alt perfekt ut. Og det er slik hun og sier at det er. Men kan du kjenne sannheten gjennom hennes ord? Hva er sant?

Stille tårer og stille rop om hjelp. Daglige angstanfall pga vonde opplevelser. De fleste mennesker fortrenger vonde opplevelser .. fordi det er en måte og overleve på. Man blir traumatisert etter årevis med vold av forskjellige slag. For du tror kanskje vold kun er og slå? Nei vold er og psykisk vold, økonomisk vold fordi noen styrer deg med penger. Det er mange typer vold. Og etter mange år med div vold går det under mishandling.

Det er på tide og se sine medmennesker. Mange rundt deg trenger og bli sett. Man må nerme seg forsiktig og vise at du er til og stole på. For disse menneskene er livredde for å si sannheten. De er redde for å ikke bli trodd. Fordi fasaden er så blank utenfor.

Vær tålmodig og vær der for de du forstår lever i en vanskelig livsituasjon. Bruk tid på å vise at du vil være der og at personen kan stole på deg. For det disse menneskene trenger er noen som vil tro på det de opplever.

Det finnes også krisesenter rundt om i landet som gjør en formidabel innsats for mennesker i slike situasjoner. Det er og et stort skritt og ta og flykte dit. Men der får du hjelp til å bli hørt og trodd. Derfra hjelper de deg videre.

KJÆRE MAMMA SKULLE ØNSKE DU VAR HER

Kjære mamma.. det er morsdag. Roser jeg gir deg over til andre siden der du er.

Mamma livet mitt er så bra nå. Jeg vet at du fryder deg over endringene. Du og pappa er stadig hos meg og forteller meg ting jeg burde vite. Dere er med meg selv om dere ikke lever med meg her.

Savnet etter dere har vært stort. Min vei har vært enormt ensom. Jeg har vandret milevis som i en ørken med tung ekstremt varm luft og lett etter vann. Noen ganger har livet gitt meg luftspeilinger .. jeg syns jeg har sett at jeg nermet meg store innsjøer. Jeg har hatt håp, men så har håpet sluknet.

Hvorfor er livet så komplisert? Hva gjorde jeg feil? Jeg vet nå at jeg gjorde ikke noe feil. Når jeg startet denne ferden med å stå opp for meg selv og ville være meg selv så strittet omgivelsene imot.

Noen ville ikke at jeg skulle forsvinne fra min kjente plass. Noen ville jeg skulle være bare akkurat der. Vite hvor de hadde meg.

Men du og pappa vet jo mamma at jeg var ikke meg selv der. Jeg er en liten rebell med meninger om samfunnet. Jeg vil være den jeg er og ikke slik noen andre vil jeg skal være. Jeg vil kjempe for rettferdighet og sannhet. Jeg vil at mennesker skal bry seg mer om hverandre. Hjelpe hverandre.

Jeg bryr meg om andre mennesker, jeg elsker dyr. Du husker jo mamma hvordan jeg kunne leke med kattene i timesvis, og de var tålmodige og lot meg kle på de babyklær og trille de i vogn.

Jeg vet at dere var bekymret for meg mamma da livet mitt nesten endte i grøfta for noen mnd siden. Jeg falt nesten nedi pappas grav.

Motgangen og alt det negative som tutet rundt ørene mine gjorde at jeg følte jeg ødela andres liv.

Men jeg er mer fighter enn jeg ante. Jeg aner ikke mamma hvor styrken kom fra. En kraft inni meg ble vekket til live.

Det var en kveld en ung jente ba om hjelp. Jeg ba henne ta min HÅND.

Den kvelden startet prosjektet TA MIN HÅND.

Mamma jeg vet at jeg har noe i meg som kan endre noe i andre mennesker. Veien ga meg verktøy til å hjelpe andre. Det er en verdifull gave verdt mer enn noe annet.

Prosjektet ga meg livsgnist igjen. Det ga meg lysten til å leve, jeg var ikke ferdig her på denne jorden. Jeg hadde mer og utrette. Jeg har alltid hjulpet andre, men nå var lysten større. Jeg så jeg endret noe i mennesker mer enn noen gang.

Du av alle mamma visste hvor vanskelig jeg hadde for å be om hjelp. Jeg måtte be om hjelp og støtte et sted for å reise meg ytterligere. Et sted som jeg ikke kunne vært foruten. Som støttet meg på veien videre i livet.

Mamma nå danser livet! Jeg visste ikke at det var slik å leve. Jeg opplever en enorm frihet.. hver celle i meg lever.. en ny start.. som å få puste igjen. Det er som å ta hundre piruetter hver dag. Jeg er beruset av livet og det flommer en enorm glede i meg.

Jeg eier ikke bitterhet i meg mamma eller noen form for hat. Det gagner ingen og slettes ikke meg selv. Jeg har kommet meg videre og lever nå. Fortid er fortid .. jeg er glad jeg lever! For lite visste jeg at livet kunne bli så bra.

Jeg tar med meg lærdommen og skal bruke den for å hjelpe andre å snu sine liv.

Jeg dømmer ingen mennesker. Alle har sin læring. Men for å endre livet er det noen ganger slik at man må velge hvem man skal ha med seg på sin vei. Det betyr alt.. velger du klampen om foten som vil stoppe deg så kommer du ingen vei. Det vil alltid finnes mennesker som vil hindre andre. Du kan velge å rydde i ditt liv. Da endrer det seg.

Våge være seg selv, våge og ta skrittet videre i livet.

Takk mamma og pappa for at dere ga meg livet!