HVEM ER JEG?

Noen har lurt på hvem jeg er. Jeg lagde en video en gang i fjor hvor jeg fortalte litt om meg.

Dere ser jo mest at jeg roper ut om sammfunnet og hvordan vi burde endre det. Jeg er vel i overkant engasjert: ).

Bak alle videoer så har jeg jo mye mer i meg. Jeg elsker mine jenter mer enn noe annet. Familie har alltid kommet først. Jentene mine kommer først. De er mitt liv. Mine to lysende stjerner i livet.

Jeg syns barn og ungdom er så herlig god energi. For de er ofte dønn ærlige. Jeg blir så glad av de. Jeg har gjennom livet hatt jobber med mye ungdom som kollegaer. Mulig jeg er barnslig, men jeg har ikke problem med å se ting fra dems nivå og ståsted. Jeg er faktisk barnslig: ))

He He. Jeg elsker å kaste meg i ny snø og lage engler.

Hvorfor skal alt være så alvorlig liksom?

Jeg elsker havet og sjøen. Vann gjør noe med meg, jeg kan sitte i timesvis og se utover havet. Jeg er Steingal og samler på stein.. He He.. jeg elsker skjell. Naturen har så mye vakkert og by på.

Jeg er glad i Skogen og, den har betydd mye for meg fra jeg var barn. Jeg oppholdte meg mye der. Der fant jeg ro og et fristed. Gå på tur i skogen, lage bål. Meditere og bare være der og nyte.

Jeg er vanvittig glad i dyr.. alltid ønsket meg en hest. katter var mine beste venner jeg fortalte alt da jeg var liten. Jeg føler seg jeg har en god kontakt med dyr. Jeg har forståelse for dyrs adferd. Ingen dyr vil noen vondt, har de adferd som ikke virker normal så er det en grunn for det.

Jeg er veldig glad i og lage mat, og startet kokkelere i tidlig alder. Mat er en stor intresse. Jeg har laget en del oppskrifter for et firma jeg jobbet i. Selv har jeg problemer med å følge en oppskrift: ) .. mest fordi jeg vil utfordre meg selv og at det blir kjedelig og gjøre som det står.. kan jeg forbedre den? Ok så tester jeg det : ).

Vet ikke om noe bedre enn og lage mat og nyte den med familien. Mat for meg er kjærligheten jeg legger i den. Og så deler den.

Jeg er en akvarell maler, før tegnet jeg mest. Nå har det vært akvareller. Har ønsket meg et lyst rom og male i. Jeg finner ro når jeg maler eller tegner, da flyr timene. Siste årene har det ikke vært mye utfoldelse.

Jeg er glad i planter og blomster, grave i jorden gir meg energi. Plante grønnsaker og urter. Det er så fint se alt spire og Gro. Hagearbeid har jeg brukt mye tid på. Det balanserer og.

Jeg er glad i og ha det pent rundt meg. Men jeg bryr meg lite om dyre kostbare møbler, heller da et gammelt møbel med sjel. Jeg blander gjerne noe nytt og gammelt. Liker og pusse opp gamle møbler så de får nytt liv.

Jeg er en romantiker.. piknik på enga. Eller ved sjøen. Jeg er lett å glede. Elsker romantiske kjærlighetsfilmer : ).

De vakreste blomster jeg vet er Den gammeldagse lys rosa pion. Den er så vakker. Roser er det noe eget ved. Jeg syns blomster generelt er vakkert.

Jeg har alltid brydd meg om andre mennesker. Jeg har alltid hjulpet mennesker i min nærhet. Det er viktig å være et medmenneske. Dette har alltid ligget i meg.

Mange ser meg som uredd og modig. Jeg og har redsler. Men redselen skal ikke styre meg. Jeg har trosset mye redsler. Jeg har klatret mange fjell. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis jeg ikke gjorde det. Vi kan ikke bry oss om hva andre mener hele tiden. Det er mitt liv ikke ditt.

Line slik kan du ikke gjøre, Line det klarer du ikke! Det gjør jeg vel for svarte! Prøver du trosse meg blir jeg enda vrangere. Min viljestyrke har drevet meg videre. Den gjorde at jeg holdt ut min tunge vei.

Og viljen min styrte meg denne veien fordi jeg har så forferdelig mye ugjort. Jeg vil så mye! Og har lært at vil man nok så får man det til!

Jeg tullet litt med i min video i fjor at jeg burde byttet navn til REIS deg Line. For jeg har trynet så mye fordi jeg ble stoppet.. jeg reiste meg hver gang. Jeg har ikke tall på dette. Ute av tellinga: )).. jeg har ofte krabbet meg opp igjen.

Det handler om å ikke gi opp, det handler om å VÅGE!

EN NY DAG KOMMER..

En ny dag kommer.. men for voldsutsatte er livet mer usikkert enn som så. De som opplever og være i de verste tilfellene lever ofte sekunder fra døden kanskje hver dag.

De vet aldri om de overlever neste kvelertak. Om voldsutøveren slipper taket før alt liv er tapt.

Ja du tror det kanskje ikke, men dette er ramme alvor for mange i mange hjem rundt om i Norge.

Krisesenterene er aldri tomme.

KRISESENTRENE REDDER LIV!

Sentrene har sikkerhetssystem. Alle som er der skal føle seg trygge. Kvinner som har flyktet fra et voldelig hjem eller fra et forhold hvor de er sterkt kontrollert og manipulert. Men mange opplever vold i tilegg. Vold er heller ikke bare slag. Det er og noe som heter økonomisk vold.

Voldsutsattes liv kan sammenlignes med en krigssituasjon. Du lever i en vanskelig situasjon. En presset situasjon. Hvor du går på tå hev hver dag. De voldsutsatte har lært seg og føye voldsutøveren for å gjøre hverdagen lettere. Slik unngår man kanskje og bli slått, voldtatt og nermest drept for å ha gjort et feiltrinn i voldsutøverens øyne.

Kan du tenke deg hvordan det er og leve under slike omstendigheter i mange år? For det er realiteten for mange. For de våger ikke gå ut av dette. De er redde for å ikke bli trodd. Fordi ingenting syns. Og slik samfunnet er i dag så stopper ingen opp og ser signalene heller, selv ikke de nermeste. Mange våger heller ikke gripe inn. Man tenker de får ordne opp selv. Det fungerer ikke i et voldutsatt hjem. Her trenger de eller dem voldsutsatte en HÅND ut.

På krisesenteret løper barn tilsynelatende glade rundt. Men ser du nøyere etter ser du en tristhet skinne gjennom de vakre blanke barne øyne. Bak smilet skjuler det seg traumer i et rent barnesinn. Skal et barn behøve oppleve slikt?

Mor følger sine barn og hun ler mot de.. blir livet bra nå? Kommer livet noen gang til og ordne seg? Er jeg ødelagt for livet? Følelsesmessig ? Vil jeg noen gang kunne være sammen med en mann igjen og stole på han? Eller er alle menn slik?

Tårer når flashbacks kommer frem. Ute av situasjonen så kommer virkeligheten. Det vonde de la under et lokk blir pushet ut. Det er mye og håndtere.

Angstanfall i flere timer.. flasbacks som er tunge og fordøye.

Tårer og latter om hverandre, deling av erfaringer. De kommer tett innpå hverandre på et slikt sted. Man har mye tilfelles og det er at man har sittet alle i mye lik situasjon. Lettelse fordi alle har vært gjennom mye like tanker. Mange har nesten tatt sitt eget liv fordi de ikke har kommet ut.

Noen har vært nære døden fordi det svartnet for voldutøveren.

For voldsutsatte handler det stadig om DØD eller LIV.

De ansatte på et slikt sted gjør sitt ytterste for å få de voldsutsatte på bena og ut i livet igjen. Uten krisesenteret vil jeg tro at selvmordsstatistikken hadde vært høyrere.

Husk kjære medmenneske at vi alle har et ansvar. Er det ikke på tide og stoppe opp og se seg rundt. Er det noen i din nærhet du har hatt en mistanke om at noe ikke er bra?

Jeg forstår dette er ikke enkelt. Men forsiktige skritt må kunne tas. Rekke ut en HÅND til noen du tror sitter i en slik situasjon. Lytt, vær tålmodig. En voldsutsatt roper ikke ut at hun opplever vold. Hun er redd, redd for at du ikke tror henne.

VÆR ET MEDMENNESKE!

ER DET GODTATT OG VÆRE SPIRITUELL ARBEIDER?

Hva tenker du? Er det godtatt og være spirituell? Jobbe med sine evner?

Jeg vil si det virker veldig som verden har kommet seg noen store hakk videre.

I min start som spirituell arbeider møtte jeg store fordommer.

Jeg måtte tåle og høre jeg drev med tøv og fanteri. Ikke minst har jeg fått høre utallige ganger at jeg lurer mennesker for penger. Er det noe jeg er minst opptatt av så er det penger.

Jeg har aldri ønsker lure noen. Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag. Jeg har måttet tåle kritikk og stormer med skitt gjennom både blogg og side. En person nermest forfulgte meg en periode og hetset meg. Jeg valgte og overse han. Det er den beste oppskrift, for mange er kun ute etter din reaksjon og vil ha deg sint.

Etter mange år på denne banen reagerer jeg ikke det minste på de få som nå kommer med skitt. Derfor blir det og mindre av de.

En ting er alt jeg har vært gjennom for å ville stikke hodet frem som en spirituell arbeider. Men det er veldig få som vet hva jeg har vært gjennom samtidig for å komme hit.

Jeg har kjempet mine kamper på mange plan og arenaer. For urettferdighet er av det verste jeg vet .Hva er meningen med det? Skal du få meg sint så kan du bare behandle noen dårlig i min nærhet så tenner jeg på alle plugger!

Jeg har kjempet i stormer for å finne meg selv i et hav av tårer. Jeg visste hvem jeg er.. jeg visste at min spirituelle side og mine evner er en stor del av meg. Men hvem er jeg helt dypt der inne?

Jeg måtte gjennom noen hete kamper for å komme meg videre og for å finne ut hvem jeg er.

Jeg har dratt meg gjennom seige masser med gjørme. Og det er som om noen holdt meg fast i den forbaska gjørma. Men jeg ga meg aldri.. selv da det var som mørkest så var det et bittelite håp som gjorde at jeg hadde noe mer og gjøre her.

Jeg har alltid villet hjelpe mennesker.. jeg bryr meg om at alle skal ha det bra.

Jeg har jobbet mer gratis en jeg kan klare telle de timene. Men betyr det noe? Nei det som betyr noe er at du kanskje hjelper et annet menneske vidre på vei. Jeg driver firma og kan selvsagt ikke gjøre alt døgnet rundt gratis. Men når jeg kjenner det er riktig så gjør jeg det.

Mennesker er altfor opptatt av penger., mange er altfor opptatt av å få mer og mer.. som om det betyr alt. De har slettes ikke funnet ut hva verdien i livet er. Men ingen kan dømmes, vi går forskjellige veier.

17 juli har jeg drevet mitt skytsengel firma i 4 år. Ja det går oppover: ). Det må nok en feiring til på den datoen.

SITTER DU I EN OFFER ROLLE?

Stort sett alle mennesker går sjelden gjennom livet uten motgang. Eller opplever opplevelser som gjør oss veldig vondt.

Dessverre kommer ikke mange seg videre fra vonde opplevelser. Men blir sittende i en offer rolle.

Mange har et hav av unnskyldinger fordi de ikke kommer seg videre.

Han gjorde det mot meg!

Hun ødela livet mitt!

Jobben ødela livet mitt!

Barndommen ødela livet mitt!

Jeg kommer meg aldri videre for jeg er ødelagt!

Jeg er syk etter alt som er gjort mot meg!

Du bestemmer om du skal komme deg videre!

Hvis du sier noen slike setninger til deg selv eller det er slik du reklamerer for ditt dårlige liv så har du bestemt deg!

Du har bestemt deg for at livet ditt er ødelagt faktisk!

Du har bestemt deg for å sitte fast i din fortid. Liker medlidenheten du får gjennom den? Men hva gjør dette med deg?? Har du tenkt på at du kan endre livet ditt hvis du bestemmer deg for å gå videre?

Det vi har vært gjennom får vi ikke endret. Det er læring vi har vært gjennom og den gjør deg faktisk sterkere! Så ta med deg erfaringen videre og bruk det til noe bra. Istede for å sitte der i gjørma og sutre over tapt liv.

Selvsagt må vonde opplevelser bearbeides og snakkes ut. Det er renselse.. men snu ditt syn på det du har vært gjennom.

Du har blitt et dypere menneske som forstår mennesker bedre. Ta med deg læringen og gjør det til noe positivt.

Eller du kan fortsette og sitte der nedi gjørma og seile rundt i den seige massen som gir deg lite energi og gjør livet ditt mørkt. Det er synd på meg, alle ødelegger livet mitt! Jeg sliter! Jeg er syk! Alle er slemme mot meg!

Hva vil du velge? Gå videre og få et bedre liv? Eller vil du sitte i den sorte gjørma?

Snu livet ditt i dag! Motiver deg til å ta et grep. Ikke sitt i offergjørma. Du ødelegger ditt eget liv!

Fokus fremover! Fokuser på dine drømmer og dine mål. Gled deg over det du vil oppnå! Se det for deg. Lag gjerne en collage over dine drømmer og mål. Se på den hver dag og gled deg til du når de.

Ikke la fortiden få fokus. Den har vært! La fremtiden være ditt fokus.

Gled deg over å leve og være til. Vi er alle gjennom utfordringer i livet. Vær stolt av at du kom deg gjennom det. Se din styrke og våg og komme videre!

Mye handler om å våge!

Våge være deg selv. Våge og ta steget fremover.

Se deg ikke tilbake .. kun for å se hva du har oppnådd. Fortiden har vært.. historie. Tenk deg at fortiden slipper du tak i. Den ligger igjen der borte som en sort klump du har forlatt.

Foran deg er livet lyst!

VÅG!

FEBRILSK LETING ETTER GLEDE I LIVET

Før livet var jeg på febrilsk leting etter glede. Det var som å lete etter nåla i høystakken. Jeg fant ikke veien til det som var bra. Det var det grunner til. Jeg så heller ikke livet klart fordi jeg var surret inn i en giftig edderkopps nett. Det var umulig å værr seg selv. Umulig å se lyset. Men nok om det.

Jeg tror mange mennesker er på leting etter glede og lykke. Men så finner de den ikke. Er mange grunner til det. Om det er fordi du har latt deg vikle inn i andres nett eller viklet deg inn i et nett helt selv. Eller ser du ikke livet klart? Kanskje lever du på feil vei? Påtide og spore av og se livet annerledes. Mennesker setter seg og ofte fast i egne tanker. Glemmer de viktige verdier i livet.

Mange tror de kan kjøpe seg lykkelige. Men det er helt feil. Det er kortvarig lykke som ikke er ekte. Hva er verdiene i livet? Jo menneskene rundt oss. De som er der for oss i tykke og tynt, de som ser oss som vi er. De tingene du handler inn for å få et stadig kick gjør deg ikke lykkelig.

Sett deg ned! Hvordan lever du? Hva vil du? Hva vil du endre? Sett deg gjerne opp en liste. Sorter livet ditt. Lag gjerne en Collage med bilder du har klippet ut av dine drømmer og dine mål.

Sorter ut og Finn deg selv. Ikke tro at du blir lykkelig av å ønske deg det samme som din venninde fordi hun ser lykkelig ut. Nei du må lytte til deg og dine ønsker.

Øv deg på å kjenne hva ditt indre forteller deg. Hva du føler i forskjellige settinger. Følelsene dine forteller deg din vei. La hjertet ditt og ditt indre vise vei.

Du har valget!

Hvis du skal bli lykkelig så må du og lytte. Du må bestemme deg for å bli lykkelig. Legge fra deg det som har vært og tenk deg at nå er arkene blanke.

Du klarer det! Gi aldri opp! Du må ha troen på deg selv.

GUDS ENGEL?

Guds engel? Andre siden har ofte kalt meg det. Selv føler jeg meg ikke som noen engel. Jo visst har livet mitt bestått av å sette andre først. Men engel er vel drøyt. Jeg er mer en liten rebell som har blitt holdt inne i mange år.

Det er mulig englevinger vokste ut på min krevende vei. At de grodde ut for så og bli røsket av fordi noen tok fra meg min frihet.

Ja det var slik det føltes faktisk. Jeg tenker en del på boken min og hvor ærlig jeg skal være om livet mitt. Jeg har skrevet mye opplevelser gjennom mange år der. Men det er et stort sort hull.

Et hull med krenkelse, smerte og lidelse. Sort hull som kom i lyset for ikke lenge siden. Mitt sinn har måttet bearbeides. Det er ikke slik mennesker skal behandles. Jeg vet at hvis jeg skriver en 100% ærlig bok vil mange få sjokk over mitt liv. Jeg er heller ikke ute etter å henge ut noen. Jeg eier ikke hat eller bitterhet i meg.

Men er og opptatt av at sannheten skal se dagens lys. Ofte blir bare en side belyst.

Ja det er en grunn til at jeg starter prosjektet mitt TA MIN HÅND. Fordi jeg kort fortalt ventet på en HÅND.

At noen skulle se hva som rørte seg bak et falskt smil og et sprudlende ytre. Alt for å skjule sannheten i livet. For å dekke over. Sannheten er dessverre nok sjokkerende. Fordi ingen ser sine medmennesker. Vi er opptatt av oss selv.

Det beste er at jeg har en stor evne til å tilgi. Og Heldigvis ser jeg ingen grunn til å hate noen som helst. Heller velger jeg og rydde i det som var på min vei. Og går videre med hevet hodet.

Og er glad jeg fortsatt er her. For sannheten om livet mitt har vist meg at det kunne gått riktig galt. Det som er viktig for meg er og hjelpe andre. Se verktøyene jeg fikk ut av denne vonde reisen og gjøre noe nyttig med de.

Vinger kan man vel si at jeg fikk, for jeg har fløyet min vei fra det vonde og lever et veldig bra liv nå. Opplever en frihet jeg ikke visste fantes og en trygghet. Lite ante jeg at livet kunne bli så bra. Hjelper lite å sitte fast i fortiden når man kan bygge en ny fremtid. Og den blir bare så utrolig bra.

Jeg går mine skritt i trygghet og frihet nå. Livet er mer enn jeg forestilte meg. Alt er annerledes… jeg nyter.