TA ANSVAR FOR EGET LIV

Ja jeg mener vi må ta ansvar for eget liv. Men selvsagt har vi et visst ansvar for hverandre. Forskjellene er store. Mange legger alt ansvar på andre hele livet. Ofte har de selv hatt vanskelige barndommer med vold og overgrep. De kommer seg aldri videre. Tar sin families mønster. Fortsetter i samme bane med sine barn.

Det er som når mennesker kommer til meg for å få hjelp. Jeg kan ikke ta ansvaret for dems liv. Jeg hjelper kunden, rydder vei, bruker evnene mine. Min livslæring for å få personen til å se veien frem. Til å ta de nødvendige grep. Det må nemlig til selv om jeg rydder i alle retninger.

Det er ikke slik at du kommer noen vei ved å tro at jeg kan trylle vekk alt du sitter fast i. Det er ditt liv, dine valg.

Det er svært sjelden jeg har møtt noen jeg ikke klarer dra fremover. De fleste er klare og innstilte på å ville ta et grep når de tar en time hos meg. Jeg tar de nødvendige grep energimessig og sparker deg bak, da er det din tur Til å dra deg selv videre.

Men noen tar hverken ansvar for sine handlinger eller eget liv. De fortsetter og kjøre på i samme retning. Jamrer om alle som har skylden for personens dårlige liv. Ja, da har du bestemt deg for å sitte i gjørma. Og du har latt fortiden styre livet ditt.

En av de første tingene jeg bestemte meg for var å ikke la fortiden styre livet mitt. Jeg skulle videre.

Jeg sa ikke at det er enkelt. Men jeg er av den oppfatningen at hvis du tenker at dette SKAL jeg få til, dette skal jeg klare så gjør du det!

Hjelper deg ikke en dritt og surve om din fortid resten av livet, ja du kan bruke den til noe nyttig. Du kan fortelle andre hvordan du snudde ditt liv. Bruke det du har lært til å hjelpe andre.

Begynn å ta ansvar for livet ditt. Du kan ikke fortsette legge det på andre. De Kan støtte deg. Men du må gå skrittene selv. Slik blir du sterkest.