SAMMFUNNET GIR LØGNENE MAKT

Livet slutter ikke overraske meg, samfunnet, mennesker. Jeg er glad i mennesker, ser og hvor mye fine mennesker det finnes. Selv om livet mitt har vist meg mye av det motsatte. Livets læring, jeg har godtatt det. Mye lettere å komme seg videre når man innser at Ok, jeg lærte mye av dette og bruker det til noe nyttig.

Min læring brukes for å hjelpe andre mennesker. Man kan gjøre noe svært vondt til noe bra.
Jeg er så glad for å kunne hjelpe enhver person videre i livet. Selv fant jeg mange nøkler på veien min.

Veien har ikke vært enkel, når man drar seg ut av noe vanskelig så kommer motgangen sterkere enn noen gang. Jeg ser jo dette gjennom arbeidet mitt og. Mennesker som tar et oppgjør med livet sitt. Kommer seg videre, det stormer så det holder rundt de. Og hvorfor?

Især de som er manipulert og brukt av andre. De opplever en rykteflom verre enn noe annet. Og jo verre det er det du har levd i og jo flere av de som har brukt deg. Jo større er løgnene og spillet de spiller. Det de ikke tenker på er at de avslører seg selv. De legger løgner overalt og tror selv de er vanntette. Ofte går de sammen om hva de skal spre så det skal virke troverdig. Men det er ikke alltid alle husker alle detaljer, derfor blir det spriker.

Men de har medhjelpere også, og hvem er de? Her finnes det hvertfall to kategorier. Den ene er de som bare tror på løgnene og syns synd på de som har blitt snudd ryggen til, fordi de lager løgner og vrir bildet om at de er såret. Den andre kategorien er de som ikke har rent mel i posen selv. De har også noe lignende og skjule.

Så jeg har ofte tenkt på hvorfor de ikke forstår at de avslører seg selv tilslutt med en haug av løgner. Den som lyver skjuler også noe. Og når så mange snakker dritt om en person tror de selv at de er troverdige. De er nemlig livredde for at det de skjuler skal frem i lyset.

Da kan jeg fortelle dere at det sørger dere selv for. Dere er avslørt for lengst. Nei kanskje har ingen sagt det rett til dere?

Så til deg der ute som opplever at løgner blir spredt rundt om deg så vil det snu. Det har kanskje allerede sprukket opp. Folk hvisker og tisker om hva som er sant. Historiene spriker, noe stemmer ikke. Nei du syns kanskje ikke personen virker som de sier. Lytt til hva som kjennes sant i deg. Får du en uggen følelse når noen spyr ut eder og galle så er det en løgn. Løgnen kommer med en ekkel magefølelse. Ofte fulgt av en følelse av redsel. Hvorfor? Fordi de som serverer deg løgnen er redde.

Jeg er ingen ekspert på løgn og sannhet, jeg vet hva min sannhet er. Men jeg tenker at vi alle kunne hatt godt av og lære lytte mer til hva vårt indre forteller oss. Det er som et instrument man kan lære seg lytte til. Som forteller deg hva som er sant og ikke. Samfunnet florerer av løgner.

Vold og sexmisbruk er mer utbredt enn noen aner. Mange barn vokser opp med unormal sexuell adferd, ofte blir de misbrukt. Og mange av de fører det videre. Så ballen ruller. Mens noen barn bare forstår at det er galt og klarer tenke rasjonelt rundt det. De fører det ikke videre.

Før i tiden gikk folk på besøk uten og si ifra. Det var sexmisbruk den gangen og. Men kanskje ikke like enkelt som de senere år. Da vi avtaler når vi besøker hverandre.

Jeg tenker samfunnet må våge mer, våg og meld i fra hvis du har en mistanke om noe. Du kan varsle anonymt. Er det ikke bedre og få noen til å sjekke det? Enn at liv kan gå tapt?

Gjennom arbeidet mitt kan det virke som de såkalte psykopatene styrer det meste. Andre våger ikke gå imot de, jeg har opplevd volds ofre på telefonen som ikke vet om de orker leve mer. Hele bygda har snudd seg mot de, alle tror på personen som utførte vold mot henne. Dette er typisk psykopater, de snur bildet. De snur problemene de har og sier offeret har de. De legger alltid ansvaret på andre. De spiller uskyldige. Det er de som har hatt det vanskelig. Og tro ikke at en psykopat ikke kan gråte, de gråter sine krokodille tårer for empati. Selv om de ikke har empati, vet de godt hvordan de skal få det til å virke slik. De har vokst opp med foreldre som spiller samme spillet.

Er det ikke rart at ikke samfunnet snart har lært seg kjenne dette spillet? Det vil alltid finnes slike mennesker. Vi gir de makt, hvis samfunnet hadde lyttet og stoppet løgnene så ting tok raskere slutt ville det vært annerledes. Vi hadde ikke gitt de slik ufortjent makt.