HJERNEVASKING

Jeg jobber med mennesker som har levd i vold. Det som gjentar seg er at de overgriperne kommer med trusler. De groomer sine ofre, de hjernevasker. De har mest sannsynlig selv blitt behandlet på samme måte i oppveksten sin.

Grov hjertvask som at det er satt opp overvåkningssystem i huset, alt du gjør blir sett. Du kommer ingen vei.

Alle vet at alt er din feil. Du blir ettersøkt om du kommer deg ut, om du rømmer herfra.

De kommer og henter deg i morgen fra psykriatrisk avd, jeg har snakket med de om deg. De sa du er svært syk og blir hentet. Når dagen kommer så sier han: jeg averget det, jeg sa jeg skulle passe på deg.

Gjentagende setninger som at du er avhengig av meg. Du kommer deg ingen vei. Ingen liker deg, ingen bryr seg om deg. Familien din liker de ikke.

Du er stygg, du er forferdelig, du er ekkel, alt på deg er styggt. Ingen er så stygg som deg. Du kan ingenting.

Gå og smink deg, du ser ikke ut. Du har et så styggt ansikte. Alle sier det.

Ingen skjønner at jeg er sammen med deg. At jeg gidder så drittkjerring du er. Du er ikke verdt en dritt.

Det er du som er skyld i alt, du som gjør meg gal. Du som gjør at jeg må slå deg. Låse deg inne, jeg må få deg til å forstå at du er fæl, få deg til og forstå at alt du gjør er feil. Jeg orker ikke mer jeg.

Du lager så jævlig mat, du klarer ikke gjøre noe skikkelig. Jeg må ta meg av alt jeg. Jeg holder livet ditt sammen jeg. Du er forferdelig syk. Veldig syk i hodet er du.

Ingen vil at du skal på den festen. Ingen syns du er morsom. Ingen liker deg, best at du er hjemme.

Du fortjener ikke leve du, du ødelegger livet mitt. Du og det stygge trynet ditt.

Hvis du forteller noe styggt om meg til noen så dreper jeg deg. Jeg har bare hjulpet deg hele tiden. Det er jeg som har lært deg til å bli såpass som du er. Du kunne ingenting før jeg begynte og lære deg.

Du kan ingenting, alle snakker dritt om deg. Ingen bryr seg om deg. Du har bare meg.

Hjernevasking er helt vanlig når man lever i vold. En kontroll på sine ofre. Og du kan si hva du vil hvis du selv ikke har opplevd det. At hvorfor trodde du på dette? Du lever i en svært presset situasjon. Du hører setningene i reprise ofte. Du begynner tro det.

Når du har levd i dette lenge nok så forstår man ikke alvoret i situasjonen. Derfor kan det være vanskelig å se utenfra. Familien kan se normal ut. Kanskje reagerer du på noe? Feks at mor går lite ut? Har lite venner? Distanserer seg?

Utad syns det ikke. Overgriper er ofte karismatisk, manipulerende og viser seg kun fra de beste sider. Ofte fremstiller overgripere sine ofre som vanskelige. For å late som de selv ikke har det lett i forholdet. De snur på alt.

Derfor er det ofret som får skylden. Men situasjonen og sannheten er at det er omvendt. Men de beskytter seg selv til det ytterste.

Det samme skjer innenfor veggene. Ofrene har all skyld for voldtekt, det og bli slått i filler. Det er ofret som gjorde overgripere gal. Hele tiden gjentas dette. Og man tror det tilslutt.

Ofre får og beskjed om å kutte ut venner. Særlig venner som overgriper ser kommer for nært. Eller føler seg truet av. Men skylden for at de ikke har venner får ofret likevel.

Mennesker som lever svært traumatiske liv i vold vil ikke se hva de lever i og har levd i før de kommer i trygghet. Da vil minner strømme på etterhvert.

Så hvis du tror det er enkelt å komme ut så er det ikke enkelt. Det er laget et fengsel med usynlig gitter. Opparbeidet redsel etter trusler på trusler gjennom år etter år.

Jeg forstår at det ikke er enkelt og se dette. Men det finnes mange signaler.

Jeg skriver dette så dere skal forstå hvordan de opererer. De manipulerer alle for at de skal tro at det er ofret som har skylden. De snur situasjonen og later som om det er synd på de. Kona bruker alle pengene, kona har strenge regler. Behandler han ikke bra.

Mens det hele er omvendt. Og jeg ser det samme om og om igjen blandt voldsofre. Ofrene blir fremstilt som noe annet ut.

Psykopater og narsesisster snur på alt, husk det. De surver ofte om at det er synd på de. Alle andre gjør de urett. Det er bare tull, det er de selv som behandler andre dårlig.

Jeg hørte om en narsesisst som sa at moren var død av kreft. Kun for å få sympati av nye mennesker personen hadde møtt. De skaper historier helt ut av det blå. Moren levde i beste velgående.
Virker ikke som de tenker på at sannheten kan komme frem en dag.

Ofre etter overgripere som utøver vold har det vanskelig. Etter de har kommet seg ut.
De er fri, men likevel ikke fri.

Overgripere er ofte besatt av å følge med på sine ofre. De må ha kontroll. De har mistet kontrollen og det rister da i mange bjeller hos overgriper.

Kjære medmennesker, jeg ønsker bevisstgjøre dere med dette innlegget. Om hvordan de vrir på alt til sin fordel. De lever ikke i sannheten, men i løgnen.

0 kommentarer

Siste innlegg